Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
, Cao Kangtai

 
Με τον Υπουργό Νομικών Υποθέσεων του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Cao Kangtai, συναντήθηκε το πρωί ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών Σωκράτης Κάτσικας, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λεωνίδας Κανέλλος, το μέλος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστος Καψάλης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και της ΕΕΤΤ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν στις τηλεπικοινωνίες, στο νομικό πλαίσιο που υπάρχει στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πολιτικές για την ενίσχυση της Ευρυζωνικότητας, τα ασφαλή δίκτυα, το απόρρητο των επικοινωνιών, τα μέσα για τη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος κ.α.
Να σημειωθεί πως η Κινεζική αντιπροσωπεία υπό τον Υπουργό Νομικών Υποθέσεων του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, πραγματοποιεί περιοδεία σε Ινδία, Αίγυπτο και Ελλάδα για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων στον τομέα ρύθμισης των τηλεπικοινωνιών προκειμένου να υποβοηθηθεί η προσπάθεια των Αρχών της Κίνας για την αναμόρφωση των τηλεπικοινωνιών και του τηλεπικοινωνιακού τοπίου της χώρας .
Ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης ενημέρωσε εκτενώς την Κινεζική αντιπροσωπεία :
- Για το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει στην Ελλάδα στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τους μελλοντικούς στόχους
- Για την πολιτική της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, την ενίσχυσή της και τη χρηματοδότησή της.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΕΕΤΤ παρουσίασαν ρυθμιστικά θέματα για την αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, ενώ ο εκπρόσωπος της ΑΔΑΕ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για θέματα ασφάλειας των επικοινωνιών και ιδιωτικότητας, το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο και την οργανωτική δομή στην Ελλάδα.
Τα μέλη της Κινεζικής αντιπροσωπείας παρουσίασαν την εμπειρία της χώρας τους στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, το νομικό πλαίσιο, τις προοπτικές και τους μελλοντικούς στόχους.
Πάντως ο κ. Σηφουνάκης αναφέρθηκε στο πολύ καλό επίπεδο διμερών σχέσεων της Ελλάδα και της Κίνας αλλά και της συνεργασίας που ήδη υπάρχει στους τομείς των ταχυδρομείων και των τηλεπικοινωνιών.
«Αποκορύφωμα της γενικότερης συνεργασίας των δύο χωρών μας, ήταν αυτή που είχαμε στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου τόσο η Αθήνα που προηγήθηκε όσο και το Πεκίνο αμέσως μετά αποτέλεσαν λαμπρά παραδείγματα προς μίμηση».
Τόνισε επίσης πως «αισθανόμαστε και σήμερα πολύ ευτυχείς και αποτελεί για μας ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι συμπεριλάβατε και την χώρα μας στο πλαίσιο της περιοδείας σας, σκοπός της οποίας είναι η ανταλλαγή εμπειριών και η μελέτη βέλτιστων πρακτικών στον κανονιστικό και ρυθμιστικό τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, προκειμένου να έχετε μια γενικότερη αναφορά στην προσπάθεια σας για αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου και της ρύθμισης της αγοράς του τομέα αυτού στη χώρα σας».
Η Κινεζική αντιπροσωπεία σε συνέχεια της σημερινής της επίσκεψης στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, μεταβαίνει αύριο (Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου) στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου θα έχει συναντήσεις με στελέχη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA).